Omgeving

… wandelen, joggen, rennen, hardlopen, fietsen, mountain-biken, zonnen, poedelen, badderen, zwemmen, winkelen, mensen kijken, vogels spotten, spoorzoeken, kite-surfen, vliegeren, beach-volleyballen, zandkastelen bouwen, gaten graven, paardrijden, vissen, vis eten, uit eten, dineren, uitgebreid dineren, nog uitgebreider dineren, snacken, alles vieren wat los en vast zit, ontzettend uitrusten, uitslapen, luieren, hangen, rondhangen, rondneuzen, uitwaaien, …

ONGEREPTE NATUUR

Voor de natuurliefhebber is dit buitenhuis de plaats bij uitstek. Het buitenhuis ligt op een toplocatie en slechts op 100 meter van de rand van het nationale natuurpark “De Schoorlse Duinen”. Een gebied met de breedste duinenrij van Nederland dat aan de oostkant overgaat in het prachtige Noordhollandse landschap. Het is vooral een gebied waar je rust kunt vinden en op je gemak diverse verschillende wandelingen kunt maken of om eens gewoon weer een stuk te fietsen in een stuk nog ongerept natuur.

Op slechts 20 minuten fietsen ligt het strand van Schoorl, een prachtig breed strand waar het goed toeven is en je geen probleem zult hebben met het vinden van een goede plek.

Vlakbij Schoorl vindt u de kustdorpen Egmond, Bergen, Bergen aan Zee, Groet, Hargen en Camperduin. Al deze dorpen zijn een bezoek waard, zeker als u wat cultuur wilt snuiven in de vorm van een museum, kunstgallerie, keramiekgallerie of oude molens en oude kerken. Zo is er altijd wel wat te doen, ook met de kinderen. Die kunnen hun energie o.a. kwijt op het hoogste speelduin van Nederland of zij kunnen meedoen aan de diverse wandelingen onder leiding van een boswachter, die hen alles kan vertellen over de natuur in al z’n hoedanigheden. Of u gaat naar het Zee-Aquarium in Bergen aan Zee of naar een speeltuin. Ook kunt u met de gehele familie gaan paardrijden, tennissen, zwemmen, golfen, skiën of wellicht iets anders.